Zapalająca się kontrolka od niskiego poziomu oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Castaway
    Ambiente
    • 2005
    • 125

Taaa....właśnie jestem po serwisie (60Kkm) w Welmie.....co to są za po.....y. Jedyne co potrafią to wymienić olej i wszystkie filtry(dzieki Grzegorz) . Wymienili mi klocki hamulcowe i dziś jadąc do roboty słysze jak przy każdym hamowaniu coś mi ni to trzeszczy ni to piszczy jakieś dźwięki jakby coś sie gdzieś ocierało - jak tam zajade to im ...... Nastepna rzecz kontrolka poziomu oleju - gość mi mówił, że za niski poziom oleju stwierdzili i po wymianie wszystko jest ok. Wsiadam wczoraj na placu w Welmie odpalam auto , a tam sruu...jak mrugała tak mruga. Pytam sie gościa CO TO MA BYĆ??? A on mi na to, że no przecież diagnosta usunął błąd i on nie wie co sie dzieje i żebym przyjechał jutro(czyli dziś). Qrwa mieli dwa dni auto do dyspozycji !!! I ostatnia rzecz osłona prawa pod silnikiem, była pęknieta lekko, facet zadzwonił, że jest peknięcie i pyta co robimy. Ja mówie zostawiamy bo wiem jak to wyglądało i spox można było z tym jeździć. Jak sie zdziwiłem kiedy zobaczyłem dolną osłone w bagażniku :shock: pytam gościa co to jest, a on mi mówi, że musieli zdjąć prawą bo był pęknięta , no a jak zdjeli prawą to dolnej już sie nie da założyć......ale mogą to zrobić od reki za 200zł....no poj....o ich. UWAGA!!! jak ktoś tam będzie niedaj Bóg robił kiedyś jakiś serwis - sprawdzajcie za co płacicie!!!! przed wystawieniem faktury - gdybym tego nie zrobił oszwabiliby mnie na 70zł. I nie wierzcie temu co jest napisane na ulotce promocyjnej dotyczącej sprawdzenia klimy.....bo ceny są i tak o 50% wyższe.
    Sorry za OT ale jeszcze jestem nabuzowany.
    Pozdro
    Naiwniak
    POzdro - Pit

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Castaway, Hehe i popatrz moja opinia o nich pokrywa sie z Twoja, ta oslona boczna ma kosztowac 170zl bo ojciec tydzien temu oto pytal, tez cos kreca.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Castaway
        Ambiente
        • 2005
        • 125

Taaaaa...osłonke liczyli rano 174zł....a wieczorem już 200 +montaż 30zł.....buraki. Ale dzisiaj zakupiłem juz osłone za 30zł pojade do "józka" i założy mi za 10zł.
        POzdro - Pit

Komentarz

• vio24
          Classic
          • 2005
          • 6

Mam ten sam problem z tą kontrolka.(świeci się na czerwono ). Po wymianie czujnika wyjechałem w trase I znowu to samo więc dzwonie do mechanika i sie pytam czy moge kontynuowac jazde. Odpowiedzial zebym sie nie obawiał ale po jakis kilkudziesieciu km silnik zacza tyrkotać jak disel(mam bezyne). Co to może być bo czujniki raczej odpadają.
          Poszę o szybką pomoc

Komentarz

• tompol
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 410

A jak z poziomem oleju? Może z powodu niskiego poziom oleju popychacze hydrauliczne albo coś innego w rozrządzie głośno pracuje. No i lampka się świeci. Kiedyś miałem tak w poprzednim samochodzie, bo ops: nie sprawdzałem poziomu oleju pomiędzy wymianami - nie brał nic i się odzwyczaiłem. :roll: I pewnego dnia stwierdziłem, że coś mi "cyka". Byłem w warsztacie i facet stwierdził, że to popychacze głośno pracują, żeby zalać jakiegoś Liqui Moly i przestaną. I pewnie bym to zrobił, ale na którymś zakręcie mrygneła mi lampka od oleju. Brakowało litra do minimum. :?

[ Dodano: Wto 22 Lis, 05 19:09 ]
            Nie zauważyłem, że problem jest "podobny", a więc oleju pewnie też max. ops:
            srebrna O2 1.9 TDI BXE Ambiente, '06

Komentarz

• vio24
              Classic
              • 2005
              • 6

z poziomem jest ok. Mechanik w koncu :roll: stwierdzil ze to prawdopodobnie pompa oleju ale jeszcze nie wie czy calkiem do wymiany wiec czekam na diagnoze ops:

Komentarz

• autorus
                Rider
                • 2004
                • 508

Zamieszczone przez Castaway
                Taaa....właśnie jestem po serwisie (60Kkm) w Welmie.....co to są za po.....y. Jedyne co potrafią to wymienić olej i wszystkie filtry(dzieki Grzegorz) . Wymienili mi klocki hamulcowe i dziś jadąc do roboty słysze jak przy każdym hamowaniu coś mi ni to trzeszczy ni to piszczy jakieś dźwięki jakby coś sie gdzieś ocierało - jak tam zajade to im ...... Nastepna rzecz kontrolka poziomu oleju - gość mi mówił, że za niski poziom oleju stwierdzili i po wymianie wszystko jest ok. Wsiadam wczoraj na placu w Welmie odpalam auto , a tam sruu...jak mrugała tak mruga. Pytam sie gościa CO TO MA BYĆ??? A on mi na to, że no przecież diagnosta usunął błąd i on nie wie co sie dzieje i żebym przyjechał jutro(czyli dziś). Qrwa mieli dwa dni auto do dyspozycji !!! I ostatnia rzecz osłona prawa pod silnikiem, była pęknieta lekko, facet zadzwonił, że jest peknięcie i pyta co robimy. Ja mówie zostawiamy bo wiem jak to wyglądało i spox można było z tym jeździć. Jak sie zdziwiłem kiedy zobaczyłem dolną osłone w bagażniku :shock: pytam gościa co to jest, a on mi mówi, że musieli zdjąć prawą bo był pęknięta , no a jak zdjeli prawą to dolnej już sie nie da założyć......ale mogą to zrobić od reki za 200zł....no poj....o ich. UWAGA!!! jak ktoś tam będzie niedaj Bóg robił kiedyś jakiś serwis - sprawdzajcie za co płacicie!!!! przed wystawieniem faktury - gdybym tego nie zrobił oszwabiliby mnie na 70zł. I nie wierzcie temu co jest napisane na ulotce promocyjnej dotyczącej sprawdzenia klimy.....bo ceny są i tak o 50% wyższe.
                Sorry za OT ale jeszcze jestem nabuzowany.
                Pozdro
                Naiwniak

Odnośnie tego skrzypienia po zmianie klocków to też to miałem. Chodzi o to że nie przeszlifowali tarcz, i to one tak piszczą. Mi piszczały jak przejechałem ok 100km , wtedy były już rozgrzane. Ogólnie samo przejdzie ale jak cię to wkurza to niech ci te tarcze zeszlifują.

Autorus
                http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
                Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
                Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• Lashlo
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 1455

Chyba mam podobny problem.
                  Auto nowe (3 m-ce) przebieg 8900km i wczoraj jadac na trasie zaczala sie palic na pomaranczowo kontorlka.Prawie zawalu dostalem ;-) a po odczekaniu 15 minut,sprawdzeniu oleju -byl na 50% miedzy min a max- i ponownym odpaleniu bylo OK jakies 100km i znowu to samo...
                  Plastik od spodu silnika mam lekko obtarty,ale zadnych uderzen nie bylo.
                  Co robic?
                  Lashlo

Komentarz

• bogusg
                    Rider
                    • 2007
                    • 355

Wczoraj wymieniłem czujnik poziomu oleju, bo kontrolka swieciła na pomarańczowo i dalej świeci :evil: ( poziom oleju oczywiscie jest OK) dodatkowo teraz po uruchomieniu silnika piszczy sygnał ostrzegawczy :twisted: . Mam pytanie czy po wymianie czujnika błąd mimo wszystko zapisał się gdzieś w kompie i trzeba wykasować go VAGiem ( nie miałem go po wymianie) i to jest powodem dalszego świecenia kontroliki na pomarańczowo ? Czy moze ktos przerabiał ten temat ? :?:

[ Dodano: Pon 05 Lis, 07 11:52 ]
                    No i zajechałem do warsztatu Skodex w Olsztynie. Okazało sie że nie trzeba Vaga wystarczy świecąca sie kontrolkę zresetować krańcówka przy zamknieciu pokrywy silnika. U mnie jej nie było bo miałem przerabiany zamek. Elektryk zwarł wiszace dwa kabelki i po kłopocie
                    Teraz xenony by krzynol

Komentarz

Pracuję...